"Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά" - Δελτίο Τύπου

Το Εργαστήρι Λόγου, Τέχνης & Παράδοσης όσον αφορά τον κινηματογράφο θα αφιερώνει την χρονιά σε καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες. Το 2016 αφιερώνεται στον παραγωγό και σκηνοθέτη Ντίνο Κατσουρίδη και τον ηθοποιό Θανάση Βέγγο.

Με αυτή την ευκαιρία, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 στην προβολή του ντοκιμαντέρ "Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά", στο οποίο  θα παρευρεθεί και θα παρουσιάσει η σκηνοθέτης Ισαββέλα Μαυράκη στο χώρο πολιτισμού Δρύοπες , στα Ν. Στύρα Ευβοίας (είσοδος δωρεάν).

Σε μια προσπάθεια να φωτιστεί ακόμα περισσότερο αυτό το τόσο γνωστό αλλά και άγνωστο πρόσωπο, ο Ντίνος Κατσουρίδης, η Ισαβέλλα Μαυράκη, γύρισε το ντοκιμαντέρ, "Ντίνος Κατσουρίδης, μια ζωή σαν σινεμά"  (Διάρκειας 62 λεπτών.)

Άνθρωποι που τον αγάπησαν συμμετείχαν ενεργά  στην πραγματοποίηση του έργου, μιλούν γι αυτόν, αλλά και ο ίδιος εμφανίζεται και παρεμβαίνει στην κουβέντα. Ένα πλήρες ντοκουμέντο για την κινηματογραφική και προσωπική του ζωή. Όπως γράφει και ο ίδιος ο Ντίνος, "μισή ζωή κινηματογράφος, μισή έρωτας, και τα δυο μαζί έρωτας αξεδιάλυτος για τη ζωή".

Στο ντοκιμαντέρ κουβεντιάζουν για τον Ντίνο οι: Παντελής Βούλγαρης, Βασίλης Βαφέας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Βάσια Τριφύλλη, Ελένη Ροδίτη, Πέμη Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Τάκης Σπυριδάκης, Νίκος Καβουκίδης, , Πέτρος Μάρκαρης, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Νίνος Μικελίδης και πολύ άλλοι. Από αρχειακό υλικό μιλούν για τον Ντίνο, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Γιώργος Αρβανίτης και ο Τάσος Ζωγράφος.